Wie mag meedoen aan SAP cup 2019?

SAP cup is DE wedstrijd voor beginners. Voor veel atleten is deelnemen aan de SAP cup dan ook hun allereerste ervaring met een fysiek wedstrijd. Speciaal voor iedereen die maandenlang heeft gewerkt aan een optimale fysiek, maar die zich (nog) niet kan meten met atleten die hier al veel langer mee bezig zijn is de SAP cup negen jaar geleden begonnen met een wedstrijd op D niveau.

Iedere andere wedstrijd op het gebied van bodybuilding, bikini fitness of men’s physique in Nederland of België is op C niveau. Voor veel atleten is dat (als eerste wedstrijd) te hoog gegrepen en zijn de verschillen te groot. Dat is voor de reguliere C-atleten niet prettig, maar zeker niet voor de beginnende atleten.

Al negen jaar lang staan er op de SAP cup honderden atleten op het podium en kennen we als enige organisator van fysiek wedstrijden een beschermde D-klasse. Tijdens de weging beoordeeld de jury of iemand ook daadwerkelijk in de D-klasse mag uitkomen. Is een atleet te goed voor de D-klasse, dan wordt deze doorgeschoven naar de C-klasse.

Wie mag er deelnemen aan de SAP Cup

Iedereen die niet heeft deelgenomen aan een A- of B-wedstrijd mag in principe deelnemen aan de SAP cup. Ook als je eerder hebt deelgenomen aan een C-klasse wedstrijd mag je deelnemen aan de SAP cup, dan uiteraard in de C klasse. Voor Men Physique en Bikini is er geen onderscheid tussen C en D, dus alleen bij bodybuilding, classic bodybuilding en classic physique. Wil je weten of je ondanks een podiumplaats op een C-wedstrijd toch mag deelnemen, neem dan contact op met Harry de Jonge (info@muscletotaal.nl). Doelstelling is dat we zowel de D-klasse als de C-klasse beschermen om te grote verschillen te voorkomen.

Waarom deelnemen aan de SAP cup

Deelnemen aan de SAP cup is iets dat je nooit meer zult vergeten. Het SAP Event is niet te vergelijken met de andere wedstrijden. Het is een waar krachtsportspektakel met enkele duizenden bezoekers en enkele tientallen stands met aanbiedingen op het gebied van supplementen, kleding en begeleidingsprogramma’s. De ervaring om op een podium te staan met 1.000 toeschouwers, die naar jou kijken, en die voor jou applaudisseren is onbeschrijflijk.

Maar ook is de SAP cup de wedstrijd waar in principe iedereen aan kan deelnemen. Ieder jaar weer verbazen mensen zichzelf en anderen als ze laten zien wat je in tijd van een jaar kunt bereiken met de juiste voeding, training en begeleiding.

SAP cup is dus niet voor bodybuilders pur sang en voor bikini topmodellen. SAP cup is voor iedereen.

Kom kijken en inspiratie op doen!

Lees je dit bericht en heb je het SAP Event nog nooit bezocht, maar ben je wel geïnteresseerd in het ontwikkelen van je eigen lichaam naar een betere versie van jezelf? Of lijkt het je inspirerend om de komen kijken naar alle atleten die maanden lang hebben toegeleefd naar dit ene moment. Kom dan op 8 december naar Conference Centre Koningshof in Veldhoven. Een toegangskaartje koop je op deze site en kost € 25,00. 

En als je niet van bodybuilding, bikini fitness of men’s physique houdt, dan kun je ook genieten van Powerlifting. 200 deelnemers strijden op 8 december tijdens de DRC cup om een podiumplaats. Sebastiaan Tempelaars doet een poging om het Nederlands record bankdrukken te overtreffen en er is een ware Strong man battle. Meer dan genoeg krachtsportspektakel om je een dag te vermaken.