Wat maakt de SAP cup uniek?

De SAP Cup is in 2011 opgezet als DE wedstrijd voor beginners en hoewel er nu vele wedstrijden zijn bijgekomen geldt dat nog altijd. Waarom?

Er is een C én D categorie

Ten eerste is er naast de reguliere beginnersklasse C ook een D categorie. Wat houdt dat in? Mensen die nooit eerder op het podium stonden en net nog te kort schieten voor het C-niveau, kunnen hier tegen mensen van eigen kaliber toch een echte wedstrijd draaien. Mensen die bij de registratie te goed worden bevonden, worden doorgeschoven naar het C niveau zodat de D-klasse beschermd blijft. Bij de C wedstrijden heb je altijd wel een uitschieter die gewoon boven iedereen uitsteekt, bij de D-klasse is dat niet mogelijk! Dit jaar worden de wedstrijden gesplitst waardoor een klasse ook op dezelfde dag de finale heeft.

Meer dan bodybuilding alleen

De SAP Cup maakt onderdeel uit van het SAP Weekend. Dat betekent dat er naast de SAP Cup nog drie sportevenementen zijn te zien:

  • Internationale Calisthenics Cup
  • DRC Powerlifting cup
  • Njoya League finale

De internationale Calisthenics Cup met topdeelnemers uit 18 landen, de DRC Powerlifting Cup met ruim 200 top powerlifters en een Battle of the Lowlands met de drie beste giganten van de sport tegen elkaar en de finale van de Njoya League met maar liefst 320 crossfitters! Voor de mensen die komen kijken naar de beginnende deelnemers aan de SAP Cup is dit natuurlijk een enorme bonus, want in plaats van urenlang op een stoeltje te moeten zitten wachten tot eindelijk hun favoriet aan de beurt is, kan men nu rondwandelen op de grote expo, de verschillende sporten bekijken, in een van de bars of restaurants wat nuttigen, kortom een enorm leuke dag of weekend beleven!

In oktober al een wedstrijd gedraaid?

Als je in oktober of november nog een wedstrijd hebt gedraaid in Nederland of België op C-niveau, bij welke bond dan ook, is het heel makkelijk de shape nog even vast te houden of terug te winnen. Veel mensen die bijvoorbeeld 3e werden op een C-wedstrijd, denken dat ze nu verplicht een B-wedstrijd moeten draaien, maar niets is minder waar! Zelfs als je wint mag je gerust nog een C-wedstrijd draaien. Is het voor iemand die 3e werd niet veel slimmer het eerst nog een keer op C-niveau te proberen voor je je aan het B-niveau waagt? Op de SAP Cup sta je volop in de schijnwerpers, de kans op een sponsor is veel groter voor iemand die daar wint dan voor iemand die 5e wordt op een B-wedstrijd!

Heel veel grote namen begonnen ooit op de SAP Cup, wie weet ben jij de volgende!

Inschrijven voor de SAP cup 2018 kan nog steeds via deze link