Nieuwe indeling SAP cup in 2019

De 9e editie van de SAP cup is in volle voorbereiding. De inschrijvingen zijn pas net open en er zijn al bijna 50 aanmeldingen voor de verschillende fysiek klassen voor dames en heren genoteerd. De organisatie is druk bezig met een volledig nieuwe opzet, met een nieuwe podium. In 2019 kiezen we voor een aparte theaterzaal voor de fysiek wedstrijden, afgescheiden van de expo.

Ieder jaar zijn honderden mensen bezig om in de beste vorm van hun leven te komen. De meeste laten zich daarbij begeleiden door professionals op het gebied van voeding en training. Het bekendste programma is de FlexChallenge, dat opgezet is door de organisatoren van de SAP cup.

Harry de Jonge en Rene Groenen begonnen negen jaar geleden in een klein zaaltje met enkele tientallen deelnemers en een paar honderd bezoekers met de eerste editie van de SAP cup. In 2014 stonden er bijna 400 atleten op het podium en kwam deelname aan een fysiek wedstrijd in Nederland en België in een stroomversnelling. Inmiddels zijn er meer dan tien officiële NBBF en IFBB wedstrijden per jaar. De meeste wedstrijden worden georganiseerd voor atleten met een A, B of C status. De SAP cup is de enige wedstrijd waar je als beginner altijd aan kunt meedoen. Hiervoor is de onofficiële D klasse in het leven geroepen.

De SAP cup is onderdeel van het S.A.P. Event. Een waar spektakel met meerdere krachtsporten en een echte expo, verdeeld over twee dagen en gehouden in Congrescenter Koningshof in Veldhoven. Het aantal sporten nam jaar na jaar explosief toe, waardoor de fysiek wedstrijden minder in de spotlight kwamen te staan. In 2018 is de weg ingeslagen om de focus weer op krachtsport te leggen.

In 2019 wordt deze ingeslagen weg vervolgd. Waar de fysiek wedstrijden in de vorige edities verdeeld werden over twee dagen komen alle atleten in 2019 op een dag in actie. dat is niet alleen voor de atleten prettiger. maar zeker ook voor de bezoekers, die nu alles klassen in een dag kunnen bekijken. Voor de standhouders en sponsoren is het daarnaast laagdrempeliger om hun producten en diensten onder de aandacht te brengen bij hun doelgroep. De verwachting is dat het bezoekersaantal vrijwel gelijk zal blijven en dat betekent veel meer klantcontact voor de standhouders.

Welke klasses kunt u op de SAP cup 2019 verwachten

D Junioren
D Masters (boven 40 jaar)
D Masters (boven 50 jaar)
D Classic Bodybuilding
D Classic Physique
D tot 70 kg
D tot 80 kg
D tot 90 kg
D plus 90 kg
C Junioren
C Masters (boven 40 jaar)
C Masters (boven 50 jaar)
C Classic Bodybuilding
C Classic Physique
C tot 70 kg
C tot 80 kg
C tot 90 kg
C plus 90 kg

Men Physique I
Men Physique II
Men Physique III
Men Physique Junioren
Men Muscular Physique
Bikini Fitness Junioren
Bikini Fitness I
Bikini Fitness II
Bikini Fitness III
Bikini Fitness 35-plus

Bikini Wellness

Body Fitness

Women Physique

Fit Model

*Bij een te laag aantal deelnemers kan de organisatie ten alle tijden klassen samenvoegen
*Bij een te hoog aantal deelnemers kan de organisatie ten alle tijden klassen opdelen

 

One thought on “Nieuwe indeling SAP cup in 2019

  • Pascal Rokx

    Beste,

    Mei dit jaar ben ik gestart met een eigen gym. Hobby wat je werk word. Mooier kan niet. Nu ook gelijk de stap sap cup. Niet als toeschouwer maar een atleet die Zijn eerste wedstrijd doet onder mij en mijn gym. Omdat dit onze eerste keer is. En ik graag alles zelf doe en achter kom. Waar en wat is eerste stap om te beginnen.

    Gr pascal

Comments are closed.