S.A.P. Cup

Deelname S.A.P. Cup

LET OP: voor deelname zijn 3 stappen nodig!!

1) Inschrijven voor de wedstrijd
2) Inschrijven voor de bond
3) Aanschaffen deelnemerskaart

Verder moet je (eventueel) denken aan: coachkaart, bruining, hotelkamer.

Informatie over de klassen

Veel atleten vragen naar de regels van de verschillende klassen, met name bodyfitness (figure) en bikini.  Deze informatie is te vinden op de website van IFBB Nederland onder Wedstrijden / Klassen. Volg deze link naar de juiste pagina.

Op de S.A.P. Cup zijn de volgende klassen:

Heren D niveau (echte beginners, eerste deelname of een maal eerder deelname D klasse maar geen top 5 klassering):

Junioren (tot en met 23 jaar tot 75 kg)
Junioren (tot en met 23 jaar boven 75 kg)
Masters (boven 40 jaar)
Masters (boven 50 jaar)
Heren tot 80 kg
Heren boven 80 kg

Heren C niveau (te hoog niveau D klasse, eerder top 5 D niveau, eerder C wedstrijd meegedaan):

Junioren tot en met 23 jaar
Masters boven 40 jaar
Masters boven 50 jaar
Classic Bodybuilding
Men Physique, diverse lengteklassen
Men Muscular Physique
Men Physique Juniors
tot 70 kg
tot 80 kg
tot 90 kg
boven 90 kg

Dames (geen onderscheid D en C, mag niet eerder top drie C wedstrijd hebben behaald, mits dispensatie van bond):

Bikini fitness, diverse lengteklassen
Bikini fitness (boven 35 jaar)
Bikini fitness juniors
Bikini welness
Body Fitness, diverse lengteklassen
Body Fitness (boven 35 jaar)
Women Physique
 
De dames bikini en dames bodyfitness klassen worden opgedeeld in lengte – categorieën, evenals de heren MP. De klassen junioren (C en D) kunnen indien nodig in gewichtsklassen worden verdeeld.

Inschrijven S.A.P. Cup deelnemer

Met dit formulier kunt u zich inschrijven voor de S.A.P. Cup 2017.

Naam & Adres

E-mail & telefoonnummer

Persoonlijke gegevens

Sportschool & Coach

Extra opmerkingen

Aanmelden IFBB/NBBF Nederland

Op website van de IFBB/NBBF Nederland vind je alles over de bodybuilding en fitness sport in Nederland en daarbuiten. We zijn trots op onze atleten, dus neem daar sowieso een kijkje!
Via het onderstaande formulier kan je jezelf inschrijven bij de IFBB Nederland.

Duitse inschrijvingen dienen zich in te schrijven bij info@dbfv.de

Belgische deelnemers dienen zich in te schrijven bij info@ifbbbelgium.be Het is dit jaar (2017) niet verplicht om aan het Belgisch Kampioenschap deel te nemen voordat er aan SAP cup deelgenomen mag worden.

NOTITIE: Ben je al lid van IFBB? Dan kun je dit formulier overslaan.

Naam & Adres

E-mail & telefoonnummer

Persoonlijke gegevens

Sportschool & Coach

Extra opmerkingen

Na inschrijving ontvangt u bericht van de bond over betaling.

Spray Tan behandeling

Na maanden trainen komt jouw wedstrijddag steeds dichterbij. Om jouw spieren goed uit te laten komen onder de felle verlichting op het podium is een super donker gekleurde huid essentieel.

VOOR WIE?
De wedstrijd spray tan is geschikt voor alle klassen. De bikini fitness en MAP atleten sprayen wij iets lichter in vergelijking met de bodybuilding atleten.

HOE GAAT EEN WEDSTRIJD SPRAY TANNING BEHANDELING IN Z’N WERK
Een getrainde airbrush tanning technician sprayt handmatig de tanning vloeistof op het lichaam. Dit gebeurt met een professioneel ontwikkeld airbrush pistool.

Wij werken met een super donkere competition tan, deze wordt de wedstrijd dag zelf aangebracht. Het aanbrengen van de tan neemt in totaal ongeveer 10-15 minuten in beslag. Dit houdt dus in dat je van 0% tot 100% stage ready bent in 10-15 minuten! Vooraf een zelfbruiner gebruiken of zonnebankkuur is overbodig, de vloeistof bevat een snel werkende basecoat.

HOE LANG BLIJFT MIJN KLEUR ZICHTBAAR
De super donkere competition tan was je er af onder de douche. Je kan hiervoor het best een spons of scrub handschoen gebruiken. De basecoat blijft een aantal dagen zichtbaar (vakantiebruin).

WEDSTRIJD SPRAY TAN BESTELLEN doe je via:
www.bodytanwebshop.com , hier is ook verdere info te vinden omtrent wedstrijd spray tanning.
Heb je na het lezen van de bodytanwebshop.com nog vragen over de tanning, neem dan contact op met Claudia of loop even bij haar binnen.

Als je mee doet met de wedstrijd dan raden we je aan lid te worden van de Bodytan facebook groep: https://www.facebook.com/groups/bodytancompetitionservice/

Professionele haar en make-up service

Naast de wedstrijd spray tanning zal Bodytan ook dit jaar weer backstage haar en make-up verzorgen.
In de loop van het jaar zal er op verschillende data’s in Veldhoven de mogelijkheid zijn voor een proef make-up en kapsel.
Binnenkort is hier meer informatie over de prijzen etc. te vinden.
Uiteraard kan je altijd bij Claudia binnenlopen voor vragen of haar een email sturen info@body-tan.nl.
Naast wedstrijd bikini’s en poseerschoenen zal ze binnenkort haar collectie uitbreiden met clip-in hairextensions van Balmain.

Flex Challenge

Op 21 januari startte de zevende editie van de inmiddels befaamde Flex Challenge. Honderden mensen volgden de FC al, waarvan een flink deel zelfs het wedstrijdpodium op is gegaan, vaak met veel succes!
Je kunt ook nu nog gewoon instromen.

Wat je motivatie om mee te doen ook is, deelnemers staat een pittig, leerzaam en uitdagend jaar te wachten!
Als het je doel is eind 2017 mee te doen aan de SAP Cup zien we je op de bijeenkomstdagen (altijd zaterdagen) om half elf bij Muscletotaal. Het adres is Run 3124 te Veldhoven. Je kunt eventueel ook een keer bij The Mecca of Dutch Bodybuilding komen trainen, de kosten daarvoor zijn 5 euro.

Is de wedstrijd niet je doel maar wil je gewoon in de beste vorm van je leven komen, dan zien we je graag diezelfde dagen om 13:30 uur. De mogelijkheid bestaat dat er nog een derde tijdstip wordt bijgevoegd, deelnemers worden daarvan uiteraard op de hoogte gesteld.

Het enige wat je bij je eerste bijeenkomst, eventueel naast je trainingskleren dus, mee moet nemen is je ingevulde en uitgeprinte voedingsstaat die we bij je na betaling toesturen. Vul deze zo compleet en exact mogelijk in! Niet mailen, maar gewoon meenemen dus!

Daarnaast een blanco vel papier met daarop groot je naam (we fotograferen dat en maken daarna foto’s van jou, zodat we weten met wie we van doen hebben) en naar gelang het aantal maanden dat je de Challenge bent aangegaan een 3, een 6 of een 12!

De kosten bedragen zoals je waarschijnlijk weet 125, 225 en 360 euro respectievelijk. Maak dit bedrag over op banknummer NL55INGB0007234357 ten name van Maatschap Flex Cup onder vermelding van Flex Challenge VII (BIC: INGBNL2A). Als je later instroomt betaal je minder naar gelang je traject korter wordt, hierover eerst even met ons mailen.

Wat kun je de eerste keer verwachten:

Na kennismaking volgt er een uitgebreid intropraatje waarin het jaar wordt uitgelegd en je vragen kunt stellen. Dan gaan we van iedereen het gewicht en het vetpercentage noteren en dan maken we foto’s van je in ondergoed, van de voorkant en van de achterkant. We noteren eventuele bijzonderheden. We leggen het eerste trainingsschema uit en een paar dagen later krijg je dan per mail je startdieet!

De voeding wordt samengesteld op basis van de laatste wetenschappelijke onderzoeken dus je kunt ervan uitgaan dat jij als challenger een dieet krijgt waarvan bewezen is dat het de (sport)prestatie bevordert.
(Mocht je al online of anders betaald hebben zet dat dan aub ook even op papier en neem dat ook mee!)

Voorlopige data bijeenkomsten:

Let op, dit kan door omstandigheden soms verschuiven en aan het eind van het jaar worden er data ingevoegd voor de wedstrijdmensen, 21 januari, 18 februari, 18 maart ,22 april, 20 mei, 24 juni, 22 juli, 26 augustus, 23 september, 21 oktober, 18 november.

LET OP: alle deelnemers aan de Challenge met maandelijkse bijeenkomsten in Veldhoven krijgen niet alleen 5% directe korting op alle supplementen plus 5% korting via hun klantenkaart, maar voor hen geldt voor al onze whey eiwitten: 2e pot half geld zodat je nergens goedkoper terecht kunt voor je proteïnes!

Veel gestelde vragen

Vraag: Moet ik als deelnemer aan de S.A.P. Cup zowel zaterdag als zondag op het podium?

Antwoord: Ja! Zaterdag is de prejudging en word je vergelijken met de mensen uit jouw klasse, zondag moet je 1 minuut individueel poseren of je T-walk doen en daarna is er de pose-down. Op het eind van de dag volgt dan nog de prijsuitreiking.

Vraag: ik wil deelnemers en/of coachkaart bestellen, welke datum moet ik kiezen, het is immers twee dagen?

Antwoord: kies 12 december, zowel het deelnemersticket als het coachticket is dan het hele weekend geldig.

Vraag: waarom betaal ik als deelnemer 10 euro?

Antwoord: dit zijn de administratiekosten voor de NBBF die wij aan hen afstaan.

Vraag: ik wil mijn kinderen meenemen, moet ik voor hen ook het volle pond betalen?

Antwoord: peuters die op schoot kunnen mogen gratis naar binnen, alle andere kinderen die eigen stoel bezet houden betalen de gewone entreeprijs.

Vraag: De hotelkamers zijn voor 2 personen, wij zijn met 3 personen, zijn er geen kamers voor 3 personen?

Antwoord: helaas niet, voor 3 personen dient u dus 2 kamers te nemen, uiteraard is het dan slim een 4e persoon mee te nemen omdat de kamers inclusief twee keer luxe ontbijt zijn.

Vraag: kan ik de de dag van de wedstrijd zelf ook kaarten aan de deur kopen?

Antwoord: in dien nog beschikbaar kan dat, al zijn kaarten aan de deur 5 euro duurder dan in de voorverkoop.

Vraag: Ik heb een coach, een trainer en iemand die mijn haren doet tijdens de wedstrijd. Kunnen zij allemaal backstage.

Antwoord: Iedere atleet mag 1 coach met daarbij horend coachticket, mee naar achter nemen. Trainers of andere personen kunnen helaas niet mee naar achter en zullen in de zaal plaats moeten nemen.

Vraag: Mag ik als deelnemer eigen eten meenemen?

Antwoord: Ja, dit is geen probleem

Vraag: Ik wil graag meedoen met de bikini klasse maar met mijn leeftijd zie ik het niet zo zitten om langs atleten te staan die 10-15 jaar jonger zijn. Is er een oplossing?

Antwoord: Er is ook dit jaar ook een bikini klasse 35+, hierin kun je deelnemen wanneer je in het jaar 2016 35 jaar wordt/bent geworden.

Vraag: Ik heb gehoord dat er vaak juryleden in het panel zitten die zelf atleten hebben begeleid die aan de wedstrijd meedoen. Ik ben bang dat ik zou geen eerlijke kans krijg.

Antwoord: Op de S.A.P. Cup zorgt de organisatie ervoor dat er een onafhankelijk internationale jury aanwezig zal zijn die geen banden hebben met deelnemende atleten.

Vraag: Hoe lang mag mijn posing routine in de bodybuildingklasse duren?

Antwoord: De posingroutine mag maximaal 45 seconden duren

Vraag: Ik doe mee aan de bikini fitness/ bodyfitness klasse en hoor verschillende versies van de I-walk. Wat moet ik aanhouden?

Antwoord: SAP Cup is onder auspicien van de IFBB Nederland en volgt de richtlijne van deze bond op. Deze zijn hier te vinden: www.ifbbnederland.nl/regelementen/